Американската актриса и носителка на награда Еми Кристина Апългейт обяви, че е

...
Американската актриса и носителка на награда Еми Кристина Апългейт обяви, че е
Коментари Харесай

Кристина Апългейт разкри, че има множествена склероза

Американската актриса и носителка на премия " Еми "  Кристина Апългейт разгласи, че е диагностицирана с множествена склероза. Тя го заяви през Туитър, като от обявата й излиза наяве, че е получила диагнозата преди няколко месеца. Актрисата разказва живота си по-късно като " необичайно странствуване ".

" Преди няколко месеца бях диагностицирана с множествена склероза. Това е необичайно странствуване. Получих обаче голяма поддръжка от хора в същото положение. Пътят беше сложен, само че както всички знаем той продължава. Освен в случай че някой гъз не го блокира ", написа 49-годишната Апългейт.

Hi friends. A few months ago I was diagnosed with MS. It’s been a strange journey. But I have been so supported by people that I know who also have this condition. It’s been a tough road. But as we all know, the road keeps going. Unless some asshole blocks it.
— christina applegate (@1capplegate) August 10, 2021
" Както сподели един от моите другари, измъчен от същото заболяване, ние се разсънваме и подхващаме указаното деяние. Това и върша. Така че в този момент се нуждая от усамотение, до момента в който преминавам през това нещо. "

Множествената склероза (МС) визира централната нервна система и се смята за автоимунно заболяване, при което имунната система нападна личните си здрави кафези. Това се отразява на качеството на живот и може да бъде инвалидизиращо, показва CNN.

Няма лекуване за множествена склероза, само че доста хора са в положение да се оправят със признаците си и да се приспособяват към новия метод на живот след слагането на диагнозата.

Заболяването стартира, когато имунната система на човек нападна обвивките на нервните нишки в цялото тяло. Тези защитни нервни обвивки се назовават ​​миелин и оказват помощ за връзката на нервите. Когато миелинът е опустошен, нервите остават оголени, а това забавя комуникацията сред клетките. Признаците и признаците са свързани с това какъв брой са нанесените вреди.

Изследователите считат, че заболяването е резултат както от околната среда, по този начин и от генетични фактори, само че главната причина не е известна.

Повече от 2,3 милиона души имат диагноза Министерски съвет в международен мащаб, съгласно Националното сдружение за множествена склероза на САЩ. Близо 1 милион души на възраст над 18 години живеят с диагноза Министерски съвет в Щатите, прибавя неправителствената организация.

Това не е първият здравен проблем, с който се сблъсква Кристина Апългейт. През 2008 година тя взе решение да отстрани двете си гърди при двойна мастектомия.

 
12 холивудски двойки, за които сме не запомнили, че са били дружно


 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР